Je kunt veel stress ervaren en uit balans zijn
- wanneer je altijd klaar staat voor de ander en je merkt dat het je eigenlijk te veel is
- als de uitdagingen op je werk niet (meer) passen bij jouw talenten of omstandigheden
- na een periode die veel van je heeft gevraagd. Je hebt weer nieuwe focus en energie nodig. Maar hoe krijg je die?
- door een andere, persoonlijke reden….
Als hulpverlener drukte ik cliënten regelmatig op het hart om toch vooral goed voor zichzelf te zorgen! Alleen… vergat ik vervolgens om mijn eigen advies op te volgen.
Zo kon het gebeuren dat ik een dag lang cliënten een luisterend oor bood. Ik was geduldig en vriendelijk en zocht met hen naar oplossingen voor de problemen op hun pad. Aan het einde van de dag was ik echter afgedraaid. Het leek wel of er een sneltrein door mijn hoofd raasde. Eenmaal thuis gekomen was er weinig van mijn geduld en vriendelijkheid over. De zorg die ik mijn cliënten gaf, kon ik niet meer opbrengen voor mijzelf of voor mijn eigen gezinsleden.
Ik kwam in een stevige burn out terecht. De weg terug naar een gezonde balans was er één van veel vallen en opstaan. Ik leerde dat ik niet de hele dag hoef te redden, maar dat ik vaker stil mag staan bij mijn eigen behoeften. De rust en schoonheid van de natuur hebben mij veel goed gedaan.
Wij hulpverleners hebben nog al eens een groot hart en een dunne huid. Dat maakt ons fijngevoelige professionals, maar het kan ons ook kwetsbaar maken voor het dragen van te zware lasten. Ik raad het iedereen aan om regelmatig te investeren in je eigen welzijn, bijvoorbeeld door een goed gesprek in de natuur. Ellie heeft de groene loper al voor ons uitgerold.
Annemieke
Op weg naar balans in je leven
Het leven kan veel van je vragen. Je wilt het beste voor je gezin, betrokken zijn bij je omgeving en je wilt je werk goed doen. Tegelijk ben je er zelf, met je kwaliteiten en kwetsbaarheden. Het dragen van alle verantwoordelijkheden kan je zwaar vallen en zelfs uitputten. Omdat zowel de natuur als in beweging zijn ons helpen om te ontspannen, is het een goed idee om op stap te gaan met een (gecertificeerde) wandelcoach als je veel stress ervaart. De natuur geeft rust en ruimte om ontspannen met elkaar in te gesprek zijn.
Niet goed genoeg zijn, geen fouten mogen maken of denken alles alleen te moeten kunnen, zijn voorbeelden van kritische gedachten die obstakels voor je kunnen zijn. Als je daarmee worstelt kan een coachtraject je helpen te ontdekken hoe je zelf steviger kunt staan. Als coach vind ik het bijzonder om te zien hoe de natuur een ondersteunende rol speelt in veel coachgesprekken.
Als je veel stress ervaart of als door een arts is vastgesteld dat je een burn out hebt, werken we tijdens onze gesprekken eerst aan fysiek herstel. Tijdens onze wandelingen onderzoek je hoe je beter kunt afstemmen op je datgene wat je nodig hebt op een manier die helpend voor je is. Je krijgt inzicht in hoe ons stress-systeem werkt en hoe je tot meer ontspanning kunt komen. Je ontdekt hoe de signalen van je lichaam je kunnen gaan helpen en bedenkt kleine stapjes die leiden naar datgene wat jij op dat moment nodig hebt. Ook doen we oefeningen met het aangeven van grenzen en bespreken we onderliggende factoren die een rol kunnen spelen waardoor je uit balans bent geraakt. Wandelend in de natuur ga ik met je op weg om verder te komen in de richting waar jij weer energie van krijgt, waar jij weer kunt gaan bloeien.
Deze gesprekken hebben we terwijl we wandelen in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Door uit je dagelijkse situatie en in de natuur te zijn krijg je rust en ruimte in je hoofd. Door fysiek in beweging te zijn is het gemakkelijker om ook mentaal in beweging te komen. Een coachtraject van vier tot zes gesprekken kan voldoende zijn om tot andere keuzes te komen en weer met energie en veerkracht in je leven te staan. Als er sprake van een burn-out is (dit wordt door een arts vastgesteld) dan is er een langere periode van herstel en zijn er meer gesprekken nodig. Ook kan oriëntatie op een andere invulling van werk waar je meer energie uit haalt betekenen dat er meer coachgesprekken nodig zijn.
Ieder traject start met een gratis en vrijblijvende telefonische intake. Tijdens de intake stellen we het te realiseren doel vast. Op basis van dit gesprek besluiten we of we samen op pad gaan.
Een coachwandeling duurt ongeveer vijf kwartier. Een wandelcoachtraject van vier gesprekken kost 500,-. Als je wilt, plannen we enkele maanden na het coachtraject een gesprek in om van de behaalde winst nog meer blijvend effect te ervaren.
Wil je graag een coachtraject maar zijn de kosten voor jou te hoog? Neem dan contact met me op, dan kijken we wat wel haalbaar voor je is.
Wil jij stappen zetten tot verandering en lijkt het je fijn om wandelend in de natuur in gesprek te zijn? Voel je vrij en neem contact met me op!
Ik heb het wandelen met Ellie ervaren als een stuk rust en bezinning midden in de drukke weken waar ik in zat. De natuur, de gesprekken en de opdrachten gaven me inzicht en handvatten om prioriteiten te stellen, zodat ik een betere focus kon aanbrengen in de zaken die echt belangrijk zijn.
Ik vond het buiten zijn heerlijk. Een win-win situatie door ongedwongen met elkaar te kunnen spreken en gelijk lekker te bewegen en in de natuur te zijn.
Ellie heeft duidelijk ervaring in het werken met mensen. Ze stelt goede vragen en vraagt door waar nodig, zonder over grenzen heen te gaan.
Het coachtraject was anders en heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had verwacht. Ik wilde graag tools om rust en focus aan te brengen in mijn leven. Door de wandelingen kwam naar voren wat de oorzaak is van mijn onrust en geen prioriteiten kunnen stellen. Ook brachten de wandelingen me inzichten en zelfs beelden van God die zo helpend en waardevol zijn, dat ik die integreer in mijn dagelijks leven. Ik had praktische tips verwacht, maar het bracht me op een dieper niveau inzicht en handvatten!
Loes